Woonhuisbeveiliging

Een alarminstallatie voor uw woonhuis, hoezo handig?

Een alarminstallatie heeft meerdere functies. Het dient om te beschermen tegen inbraak, maar ook brand, koolmonoxide en water. Een alarminstallatie is dus perfect als woonhuisbeveiliging.

Een alarminstallatie bestaat uit meerdere onderdelen. Hieraan zijn extra opties, zoals camera’s, toe te voegen.

 

Hoe werkt het bedien paneel?

Met het bedien paneel, die vaak bij de voordeur hangt, activeert u een alarminstallatie. Een bedienp aneel kan bestuurd worden door middel van een (elektronische) sleutel, via een app op de telefoon, een code of een vinger- of irisscan. 

In het bedien paneel zit een display waarop je de status van het alarmsysteem kan aflezen. Het systeem kan op verschillende standen ingeschakeld worden. Het kan volledig ingeschakeld worden waarbij alle zones aanstaan, maar ook gedeeltelijk waarbij sommige zones ingeschakeld zijn en andere niet. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld ’s nachts een raam openstaat en deze overdag, wanneer u van huis bent, dicht is. Uw woonhuis is dus altijd beveiligd. Daarnaast geeft het informatie over de laatste handelingen via een logboek en wordt er aangegeven welke detectoren afgaan bij een alarmmelding.

Waarvoor zijn de detectoren?

Er zijn meerdere soorten detectoren beschikbaar wanneer u voor woonhuisbeveiliging kiest, waaronder magneetcontacten, trilcontacten en infrarood sensoren. Een magneetcontact kan inbouw in een kozijn geplaatst worden zodat je deze van de buitenzijde niet kan zien of er een zit op het raam of de deur. Wanneer er een raam of deur opengemaakt en het alarmsysteem is ingeschakeld, wordt er een alarmmelding gegeven. Wanneer een raam of deur nog niet geopend is, maar er is wel een poging tot inbraak waarbij er wordt geprobeerd het raam of de deur in te beuken, kan er ook een alarmmelding gegeven worden. Dit kan door middel van een trilcontact. Deze contacten geven een detectie op trilling.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek

Hoeveel zien passief infrarood sensoren?

Passief infrarood sensoren zijn detectoren die de ruimte scannen op bewegingen van warmte. Deze detectoren dragen bij aan een goede woonhuisbeveiliging. Een mens of dier is van nature warmer dan zijn omgeving. Een passief infrarood sensor kan bijvoorbeeld opgehangen worden in de woonkamer, hal, overloop of andere ruimtes in huis waar ongewenste personen naar binnen kunnen komen via ramen en deuren. Wanneer de ruimte waarin een detector hangt betreden wordt, zal het alarmsysteem afgaan. Deze detectoren kunnen bewegingen waarnemen tussen de 10 en 60 meter. Om te voorkomen dat deze (expres of per ongeluk) afgeplakt worden, kunnen deze voorzien worden van een anti-maskeer element. Op het moment dat een detector niet correct kan werken, zal het alarmsysteem niet ingeschakeld kunnen worden. Het is ook mogelijk om voor een zogenoemde PETPIR te kiezen, waarbij het alarmsysteem niet af zal gaan wanneer er een huisdier in de ruimte loopt.

Ook zijn er infrarood sensoren welke geschikt zijn voor buitendetectie. Wij leveren dus ook woonhuisbeveiliging voor rondom uw huis. Middels speciale software worden bepaalde elementen niet gedetecteerd om ongewenste alarmmeldingen te voorkomen.


Waarom nog meer detectoren?

Naast de magneetcontacten, trilcontacten, en passief infrarood melders zijn er ook nog rookmelders, co detectoren en water detectoren. Een rookmelder detecteert op basis van rook in de omgeving. Wanneer er rook in de kamer komt van een rookmelder ziet deze dat via de spiegels in de kamer. Deze worden als het ware vervuilt waardoor er een signaal naar het alarmsysteem wordt gezonden.

De Co detector controleert de omgeving continu op koolmonoxide welke vrijkomt bij onvolledige verbranding. Onvolledige verbranding kan plaatsvinden bij slecht onderhouden gaskachels, geisers, enz. Het gevaar van koolmonoxide is dat je het niet ruikt. Het is dus voor ieders veiligheid dat deze detector in huis aanwezig is. Een waterdetector wordt zo dicht mogelijk bij de plaats waar watergevaar wordt verwacht zodat er een snelle signalering volgt. 

Woonhuisbeveiliging staat bij VHS niet alleen voor het beschermen van uw huis tegen inbrekers. VHS beveiligt uw woonhuis ook tegen water, rook en koolmonoxide.

Wat gebeurt er als het alarm afgaat?

Wanneer een detector een ongewenst signaal detecteert wordt het alarmsysteem geactiveerd. Afhankelijk van de wens van de gebruiker zal er minimaal een akoestisch signaal door een sirene moeten plaatsvinden. Dit wordt veelal gevolgd door het optische signaal van bijvoorbeeld een flitslicht op de gevel of een combinatie van licht en geluid 

Een stil alarm is ook mogelijk. Het alarmsysteem zal een signaal via een transmissie weg op IP basis naar een meldkamer zenden. De meldkamer kan dan zien welke detector of detectoren er afgegaan zijn en hiermee de gebruiker-, alarmopvolger of de politie waarschuwen. In het laatste geval dient een alarmsysteem minimaal gecertificeerd te zijn. Met VHS bent u verzekerd van een goede woonhuisbeveiliging.

"“Met ons vorige alarmsysteem hadden we vaak problemen. Omdat we ons daar niet zeker bij voelden, zijn we overgestapt op een beveiligingssysteem van VHS. Sindsdien hebben we het gevoel dat er altijd iemand thuis is. Erg geruststellend!”"

Bert de Winter