Als er brand uitbreekt, telt elke seconde. Voor uw idee: 1 op 67 woningen wordt jaarlijks getroffen door brand en bij zes op de tien woningbranden was geen rookmelder aanwezig. De belangrijkste oorzaken van woningbranden zijn roken (33%) of kortsluiting of defect apparaat (30%) (bron: Risicomonitor Woningbranden 2019) . In de huidige tijd waar smartphones en tablets vaak ’s nachts worden opgeladen, levert dit een verhoogd risico op. Rookmelders zijn dus onmisbaar voor het tijdig signaleren van een brand.

VHS Beveiliging adviseert minimaal één rookmelder per verdieping, keuken en cv-ruimte. Daarnaast is het ook belangrijk om ruimtes die uitkomen op andere woonruimtes te voorzien van een rookmelder; hierdoor wordt de vluchtweg bewaakt.

Met VHS Beveiliging kunt u uw huis brandveilig maken door een koppeling te maken met een alarmcentrale. Dit is mogelijk door een serie van geschakelde rookmelders waarbij u een melding kunt krijgen via uw smartphone. Een verbinding met een alarmcentrale is ook mogelijk. Door een slimme detector die signalen registreert bij de eerste rookontwikkeling, kan de alarmcentrale de oorzaak van de brand inschatten en hierdoor direct tot de juiste actie overgaan. Oók als u niet thuis bent.

Uiteraard is ons advies afhankelijk van uw specificatie woonsituatie. Daarom bekijken wij vooraf altijd goed wat voor u het beste is en maken een beveiligingsvoorstel op maat.

Brandbeveiligingstips

  • Zorg voor een vluchtplan in uw huis
  • Zet geen obstakels voor ramen en deuren
  • Hang brand- en/of rookmelders op in uw huis
  • Ga veilig om met elektrische apparaten, opladers, snoeren en stekkers
  • Haal snoeren en stekkers uit stopcontacten wanneer deze niet worden gebruikt
  • Reinig het filter van de wasdroger na elke beurt
  • Laat uw cv-ketel, gaskachel, haard of geiser jaarlijks controleren

Onze producten voor brandbeveiliging

Rookdetectoren opbouw
De rookdetectoren worden conform de vereiste beveiligingsnormen (NEN2555) uit het bouwbesluit geplaatst om brand in een zo vroegtijdig stadium te ontdekken.
Rookdetectoren inbouw
De projectie van de inbouw rookdetectoren is gelijk aan de opbouw detectoren met dien verstande dat deze naast de functionaliteit ook een mooie esthetische vormgeving kennen welke in meerdere kleuren leverbaar is.
Koolmonoxide melder
De detector controleert de omgeving continu op koolmonoxide welke vrijkomt bij onvolledige verbranding. Onvolledige verbranding kan plaatsvinden bij slecht onderhouden gaskachels, geisers, enz. Het gevaar van koolmonoxide is dat je het niet ruikt. Het is dus voor ieders veiligheid dat deze detector in huis aanwezig is. Bij detectie geeft de detector een vroegtijdig signaal af door middel van de ingebouwde piëzozoemer. De 12Vdc detector kan eenvoudig, door middel van de testknop, periodiek op het functioneren getest worden.
VHS Beveiliging levert en onderhoud brandmeld- en ontruimingsinstallaties van het merk Notifier en Morley conform de EN54-2, EN54-4 en EN54-13 zoals omschreven in de NEN2535 en NEN 2575. Daarmee voldoen ze aan de brandmeldinstallaties in gebouwen welke vereist worden conform het bouwbesluit.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek