Een alarminstallatie is een elektronisch systeem dat met behulp van detectoren een alarmsignaal afgeeft bij een bepaalde, vaak gevaarlijke, gebeurtenis. Het is mogelijk om alarmsystemen te plaatsen in alle soorten panden, van wolkenkrabber tot studio. Naast het signaleren van een eventuele inbraak heeft een alarminstallatie veel meer mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het detecteren van brand, water of koolmonoxide. Ook een persoonlijk alarm kan in geval van een panieksituatie gebruikt worden om een melding te maken bij de meldkamer.

Automatisch alarmmelding maken via een Particuliere Alarmcentrale.

Het signaal dat een alarminstallatie uitzendt kan zowel een optisch als akoestisch zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om een pushbericht te versturen naar je mobiel, tablet of laptop. Wanneer het belangrijk is dat een alarmsignaal zo snel mogelijk aankomt bij de een ontvanger, kan de alarminstallatie het beste aangesloten op een Particuliere Alarmcentrale (PAC). De centralist van het PAC kan dan de sleutelhouder/bewoner en een beveiligingsbeambte, en wanneer nodig de politie.

Snel ter plaatse met een (stil) alarm.

Met een traditioneel alarm wordt er op de plaats waar het alarm af gaat een alarmsignaal geluid. Dan wordt iedereen op de locatie van de alarminstallatie geïnformeerd over het afgaan van het alarm. Daarnaast is er ook een stil alarm. Hiermee wordt er op de plaats waar het alarm afgaat geen alarmsignaal gehoord of getoond. Er wordt uiteraard wel direct een melding gemaakt bij de bewaking en/of politie, zodat zij snel ter plaatse zijn.

Installatie door een BORG-gecertificeerd bedrijf.

De installatie van een alarminstallatie dient door een BORG gecertificeerde installateur gedaan te worden. Alleen zij kunnen een certificaat afgeven wat een garantie is voor een goed aangelegd alarminstallatie!