FAQ

Veel gestelde vragen over onze producten en diensten.
Als u na het lezen van de veel gestelde vragen geen antwoord hebt gevonden op uw vraag kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier of via de gegevens hieronder.

T 078 61 56 730 
service@vhsbeveiliging.nl

Vraag 1. Hoe lang gaat een accu mee?

De werking van een accu wordt door de fabrikant bepaald. Veelal is de werking gegarandeerd tot 5 jaar. Na die tijd zal de accucapaciteit niet meer voldoende zijn om een inbraak- of brandmeldsysteem naar behoren te laten functioneren.

Advies is accu vervangen.

Vraag 2. Wat te doen bij het overstappen van een analoge naar een ip telefoonverbinding?

Wanneer u besluit over te stappen van een analoge telefoonverbinding na een ip-telefoonverbinding dan adviseren wij u contact met ons op te nemen.

Vraag 3. Kan ik mijn alarmsysteem aanzetten via een app?

Met de nieuwe generatie digitale systemen is het mogelijk uw alarmsysteem te beheren op afstand middels een app of een web-viewer. Laat u door ons informeren over de mogelijkheden.

Vraag 4. Is een meldkamer verplicht?

Een meldkamer is in basis niet verplicht. Wanneer uw verzekeraar voor uw inboedelverzekering een eisende partij is dan is een meldkamer veelal wel vereist.
Indien u een attractieve inboedelwaarde heeft vanaf € 50.000 dan is een meldkamer een eis voor het afgeven van een alarm-certificaat.

Vraag 5. Kan ik een certificaat op mijn alarmsysteem krijgen?

Na het invullen van de risico calculatie en wanneer aan het bijbehorende programma van eisen wordt voldaan ontvangt u van ons een certificaat (kosten vanaf € 125,00).

Vraag 6. Hoe kan ik mijn alarmsysteem resetten?

Veelal is uw alarmsysteem te resetten door het ingeven van uw gebruikerscode. Voor een antwoord op uw storingen kunt u het beste uw handleiding raadplegen. Deze is ook te downloaden via de website bij het tabblad beveiliging. Uiteraard kunt u ons servicenummer bellen bij storingen (zie uw service- en onderhoudscontract voor het telefoonnummer) of overdag het telefoonnummer van kantoor of u stuurt een mail naar service@vhsbeveiliging.nl.

Vraag 7. Hoelang gaat mijn rookmelder mee?

Afhankelijk van het gebruik en het onderhoud gaat een rookmelder (nen2555) circa 10 jaar mee. Veelal staat op de rookmelder de houdbaarheidsdatum van de fabrikant. Rookmelders (nen2535) in een brandmeldsysteem dienen jaarlijks nominaal getest te worden om de vervuilingsgraad te meten.

Neem gerust contact op als u meer wilt weten en/of voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie over het beveiligen van uw huis of appartement vindt u op deze pagina’s: