icoon_brand

Brandbeveiliging

Als er brand uitbreekt, is iedere seconde kostbaar. Rookmelders zijn onmisbaar voor het tijdig signaleren van een brand. Een koppeling met uw mobiele telefoon en eventueel een alarmcentrale (PAC) biedt extra zekerheid. Vooral als u niet thuis bent.

Geschakeld brandpreventiesysteem

VHS Beveiliging biedt u in serie geschakelde rookmelders, waarbij u ervoor kunt kiezen om een rookontwikkelingsmelding via uw mobiele telefoon te krijgen. Een verbinding met een alarmcentrale (PAC) is eveneens mogelijk:

Dankzij een detector die signalen registreert zodra zich rookontwikkeling voordoet, kan de alarmcentrale (PAC) de oorzaak van de brand inschatten en direct tot de juiste actie overgaan. Oók als u niet thuis bent.

Hoeveel rookmelders zijn er nodig?

In het algemeen adviseren wij minimaal één rookmelder per woonhuisverdieping, keuken en cv-ruimte. Daarnaast in verblijfsruimtes die uitkomen op een andere woonruimte – daardoor wordt namelijk een vluchtweg bewaakt. Voor in een appartement bevelen wij aan om rookmelders in de keuken, de hal en een paar (slaap)kamers te plaatsen.

Maar het is ook afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. Vandaar dat wij altijd van tevoren samen met u bekijken wat het beste is. Op basis daarvan maken wij een beveiligingsvoorstel wat op uw woonsituatie afgestemd is, met als uitgangspunt het bouwbesluit en uw veiligheid én comfort.

Neem gerust contact op als u meer wilt weten en/of voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie over het beveiligen van uw huis of appartement vindt u op deze pagina’s: